maanantai 20. joulukuuta 2010

How the fucking hell can it be an Emmenthal loop?

Eilen sai taas vähän miettiä koko touhun mielekkyyttä. Ei edes pelkästään sen takia että meidän tekeminen näytti vähän taas siltä että sana agility on molemmille täysin vieras. 

Kippe tuli ekalla radalla kahdesta ekasta hypystä ohi, ja uusinnalla ekasta yli ja tokasta ali. Melkeen kaikki muutkin hypyt menivät ohi ja pari alikin. Tämä on juttu mikä muo on ahdistanut ihan suunnattomasti, kuka hemmetin idiootti on mennyt laittamaan makseille hyppykorkeudeksi 55-65 eikä esim. 45-55? Ja kuka toinen, vielä idiootimpi kenties, on mennyt ottamaan ihan tietoisesti pikkumaksin?

Tiedän kyllä että hyvin treenattu terve koira voisi hyppiä vieläkin korkeampia, mutta minulle ei ole mielekästä treenata kolme kertaa viikossa pelkkää hyppytekniikkaa ja jättää muu treeni sitten vähemmälle, koska nuokin ovat niin rankkoja koiralle. En minä tahdo laittaa Kirvaa tekemään järjettömästi työtä sen eteen, että mä tahdon harrastaa lajia, jonka säännöissä olisi vähän tarkastelemisen varaa.

No, toisella radalla ei sitten ollut mitään hyppyongelmia. Rimat olivat 60cm (mikä järki?), yksikään ei tullut alas, yhdestäkään ei tultu ali, ja muurikin pysyi ihan kasassa. Eikä Kirva vaikuttanut tippaakaan mietteliäältä hyppyjen suhteen, vaan kulki oikeestaan melkoisen hyvin! Kirvaa häiritsi ainoastaan ohjaaja, joka ohjasi välin 3-6 varsin rumasti. Loppuun asti roikuttiin nollassa kiinni, mutta puomin jälkeisestä hypystä työnsin Kipen sitten ulkokautta ohi. En korjannut tätä, joten hyl. Radan jälkeen olin kyllä tosi tyytyväinen, ei se kovin kaunista ollut, mutta Kirva oli niin taitava ja mainio. Muutama ihminen tuli kysymään multa että olinhan huomannut hypyn ohituksen. Joo, olin kyllä, mutta mitä mun olisi pitänyt tehdä? Korjata se kielto ja manata lopussa? Kieltojen korjaus on kyllä ihan vihoviimeistä puuhaa, varmaan kätevin tapa saada kyselevä ja hidas koira. 

Molemmilla radoilla parasta olivat ennen keppejä ollut hyppy jossa piti tehdä tiukahko käännös, ja sen jälkeen oli parasta takaaleikata kepeille. Nämä menivät aivan tosi hienosti.

Maailman turhauttavin laji.

(Maailman paras laji, vaikka olenkin viime viikkojen aikana ollut itku kurkussa lopettamassa koko roskaa aika moneen kertaan.)

1 kommentti:

  1. höpö höpö :) kiiva on paras <3 ja sä oot taitavin ohjastaja! jos mä lähettäisin ansan sinne voisikko opettaa sillekin :DD

    VastaaPoista