maanantai 16. heinäkuuta 2012

With a pair of scissors made of glitter?

Tulee kyllä hyvin takautuvasti näitä kuulumisia, mutta parempi edes niin.

Jotain uutta ja hauskaa on tässä agilityrintamalla tapahtunut mun ja Kirvan tasaisen hyllyttelyn lisäksi! Olemme nimittäin hakeneet hyllyjä myös Ficon pojan Rikin kanssa! Rikiä olen nähnyt pennusta asti säännöllisesti, mutta agilityä en sen kanssa ole paria kertaa enempää tehnyt.
Ke 27.6 oltiin meidän ekoissa epiksissä. Möllirata meni tosi hienosti ja vauhdikkaasti, mutta vika rima oli tullut alas. Kivasti koira siellä selän takana koska en koko rimaa edes huomannut. Mutta Riki oli oikein hieno ja raivokas. Kilpailevien radalla tuli ihan odotetusti vähän hakemista kontakteilla, kun Rikille tulikin vähän yllärinä että mun kanssa ne oikeastaan pitäisi tehdä ihan kunnolla. Lisäksi rengas kierrettiin pariin kertaan.

Seuraavalla viikolla treenattiin pariin otteeseen, ja tosi nopeasti kontaktit alkoivat kyllä jo muodostua haluaamani suuntaan! En tiedä vierastiko Riki hallin uutta pohjaa vai mitä, mutta kepit olivat jostain syystä tosi hitaat. Mutta oikein hyvillä mielillä lähdettiin sitten 5.7 Rikin ekoihin virallisiin kisoihin Tampereelle.

Molemmilta radoilta tuli hylky. Enpä olisi kuuna päivänä uskonut että Rikin kanssa on mahdollista hyllyttää kaksi peräkkäin siksi että se irtoaa väärässä kohdassa putkeen. Ei todellakaan hänen tapaistaan! Putkiin irtoaminen kun on ollut aina ylivoimaisesti ihan ykkösongelma. Eli oikein positiiviset hyllyt. Kontaktit eivät arvatenkaan ihan nappiin menneet, aalla Riki ei ollut ihan varma mitä piti tehdä ja tuli tosi hitaasti alas, ja puomilla puolestaan pysähtyi vasta maassa. Keinu oli ihan ok. Kepit olivat aika verkkaiset taas, mutta hienoa että onnistuivat niin varmasti ihan ekoja kertoja vieraassa paikassakin. Yksi juttu vielä mikä pisti videolla silmään oli hypyt, jotka näyttivät aika oudoilta Rikille. Riki ei kyllä yleensä todellakan hae hyppyjä tuolla tavalla, joko tekonurmikoira ihmetteli hiekkapohjaa, olemme treenanneet liikaa vaan kolmevitosilla tai sitten siellä on jotain pientä jumia. Täytyy tarkastella tilannetta.

Mutta kiitoksia vaan Mikalle että olemme saaneet Rikin kanssa puuhailla, katsotaan miten tästä jatketaan, mutta ainakin kontakteja pitää vahvistaa paljon ennen seuraavia agilityratoja.

PS. Noissa kesäkuisissa epiksissä mentiin muuten Ficon kanssa ihan törkeän hienosti! Ja voi juku miten hyvät kontaktit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti