maanantai 2. heinäkuuta 2012

But in our own way (La la la la la)


Niin, ne SM-kisat.

Lähdin perjantaina Safin ja Kirvan kanssa Tikkakoskelle laina-autolla, lisätila tuli tarpeeseen kun suunnitelmissa oli nukkua autossa yö. Sekä Kirvan että Ficon kanssa oli kaksi starttia.

Kirvan kisat oli nopeasti käyty. Ekalla radalla oli kolmantena esteenä puomi, jonka Kirva teki tosi hitaasti ja menipä vielä vinoksikin. Korjasin sen ja sitten lähdettiin radalta pois.
Tokallakin radalla päästiin samaiset kolme estettä. Kepeille meni avokulmaan tosi hienosti sisään, mutta läksi sitten ennen aikojaan pois lopusta putkeen. En sitten saanut sitä kertaakaan pujottelemaan enää oikein, joten poistuimme taas radalta. Kai se kuitenkin oli positiivista, että ei tullut kepeiltä minun luokseni haukkumaan vaan valkkasi sentään jotain esteitä.


Ficon kanssa agirata oli ehkä vähän hätäinen ja veltto suoritus, yksi kielto sieltä tuli ja lisäksi vikan hypyn ohitus jota en korjannut. Hyppäri meni tosi hyvin. Oli kyllä äärihelppo ratakin, mutta olipahan kivaa. Tosin taas lopussa tuli meille pieni informaatiokatkos ja Fico kääntyi putkesta väärään suuntaan. Näistä emme ole vielä ihan yhteisymmärryksessä.
Illalla käytiin pidempi lenkki uimisineen kisapaikan tosi hyvissä lenkkimaastoissa ja sen jälkeen mentiin nukkumaan. Yö autossa sujui oikein hyvin, itsekin nukuin niin sikeästi etten aamulla lainkaan huomannut parkkipaikan täyttyneen auton ympäriltä.

Lauantaina oli SM-kisassa mukana VAUn historian ihan ekat sm-joukkueet! Kirva starttasi maksijoukkueen ekana ja suoritui oikein hyvin. Rata ei ollut paha, mutta okseri ja kuusvitosen rimat olivat meille todellinen haaste. Mutta mepäs tehtiin nolla! Ekaa kertaa sitten tammikuun. VAU oli ekan kierroksen jälkeen viidentenä, eikä edes harmittanut että muille sattui pikkuvirheitä, koska me oltiin kerrankin saatu tehtyä ne parikymmentä estettä sääntöjen vaatimalla tavalla.

Fico oli medijoukkueen ankkurina. Tämä rata oli mun osalta tosi kehno suoritus, en sitten tiedä annoinko jo valmiiksi hylätyn suorituksen vaikuttaa. Ei olisi pitänyt, tuohan olisi ollut aivan loistavaa treeniä.

Lauantai-iltana ajettiin kotiin, koska Meri tuli kylään ja seuraavaksi päiväksi kisaturistiksi. Niin ja muonittajaksi, oli kyllä oikein loistavat kisaeväät sappisalaatin ja cookiesien muodossa. Lauantainakin kyllä muuten tarjoilu pelasi, VAUn leirissä sai mm. itsetehtyä tsatsikia sekä mansikkahalloumimelonisalaattia.

Sunnuntaina Fico starttasi medeissä aika alussa. Radalla oli pari putkiansaa, mutta eipä me niihin langettu. Vähän kyllä vääntöä oli, mutta nollalla päästiin maaliin ja finaalipaikkaahan se tiesi! Sijoitus oli 26. Oli kyllä tosi hienoa onnistua tänäkin vuonna pääsemään finaaliin.

Kirva starttasi kolmanneksi vikana makseissa. Saatiin sitten heti tokalta esteeltä kielto. Ennen keppejä Kipe irtosi kauas pois ja kävi tekemässä yhden ekstrahypyn. Se radan ensinäkemältä vaikea kohta välistävetoineen sujui tosi nätisti ja rimatkin pysyi siinä.
Harmillisesti kummankaan koiran hyppäreistä ei ole videoita.

Finaalirata oli aika peruskauraa, eipä juuri mitään kohtaa mitä olisin jäänyt tutustumisen jälkeen miettimään. Otettiin sitten kuitenkin ihan tyhmä ja turha kielto muurilta. Loppusijoitus oli 28/178. Kiva kuitenkin, että tällä kertaa saatiin edes jonkinmoinen yhteistulos. Ja kyllä minä kokonaisuudessaan tyytyväinen olin minun ja Ficon viikonloppuun.

Pitkän kisaviikonlopun myötä tuli kyllä Outin kanssa huomattua että Ficon kontaktit ja kepit vaativat nyt paljon vahvistusta ja harjoittelua, ovat lipsahtaneet taas vähän huonolle tolalle runsaan kisailun myötä. Mutta kyllä ne siitä kuntoon taas tulevat, ja syksystä taas kisataan, eikö?
Kiitos Outille Ficon kisaviikonlopun huoltamisesta ja kisaseurasta, monella radalla kun tapahtui yhtä aikaa niin tuli keskityttyä enimmäkseen vain omista koirista huolehtimiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti