tiistai 10. huhtikuuta 2012

And then it gave your activities meaning and let you be loud

Kuva: Jukka Pätynen

Kolme vuotta sitten vietin pääsiäistä Grecon kanssa viimeisen b-maajoukkueleirin merkeissä. Ennen leiri-illalliselle lähtöä seurasin nettikamerasta muuan kroatipentueen synnytystä. Yhtään hännällistä urosta ei näkynyt. Illastamisen jälkeen palasin kotiin ja käväisin koneella, yhdeksästä pennusta viimeisenä oli sitten kuitenkin syntynyt yksi hännällinen poika!

Nyt tuo hännällinen poika makoilee tuossa sohvalla vieressä, kolme vuotta elämää takanaan. Minusta on jotenkin hassua että Kippe täyttää vasta kolme, se on kuitenkin ehtinyt niin moneen eri elämänvaiheeseeni mukaan.

Kuva: Jukka Pätynen

En minä viitsi lähteä tässä Kiivua nyt mitenkään ylistämään, eivätköhän kaikki jo tiedä miten mainio tyyppi hän on.  Tässä pari pentumuisteloa Tarjan ja Tommin sivuilta. Tunnistan Puhku-Kirvan kyllä...
 • Tuus Puuskupuh "Puhku" on äijä joka aloittaa aina välittömästi taisteluleikit. Pitkä häntä kaarella se haastaa sisaruksiaan kaksintaistoon. Puhku sai isältään opetuksen mutta unohti saman tien mikä se oli. Puhku tunkee nokkansa joka paikkaan eikä osaa varoa mitään.
 • Satiais-potterit eivät viihdy pentulaatikossa kuin täysin uuvahtaneina. Laatikosta pois tulemisen ne tuntuvat oppineen "yhdessä yössä". Ensin illalla näin Puhkun rynnistävän laatikosta ensimmäistä kertaa ja seuraavana yönä heräsin kaameaan kiljuntaan.
Oivallisesti Kirvaa kuvaa myös tämä lajitteluhatun Puuskupuh-loru:
"Ehkä on luontosi rehti Puuskupuh,
sinuun aina voi luottaa,
ei malttisi petä ja aherrus sulle
vain silkkaa iloa tuottaa."

Hyvää syntymäpäivää Kirva!

PS. Ehkä tuosta maltin pettämisestä voi toisinaan olla vähän eri mieltä.

7 kommenttia:

 1. Kaunista tekstiä! Suurenmoiset Onnittelut Kiivulle joka jaksaa puhkua :-) ja voimia ja hermoja loistavalle emännälle, sinulle Emilia, hyvästä työstä Kiivun kanssa <3

  VastaaPoista
 2. Mukavaa synttäripäivää Kirvalle! :-)

  Ja ihan huippu teksti muuten.

  VastaaPoista
 3. Hauska kirjoitus :) Onnea Kirvalle!

  VastaaPoista
 4. Onpa tosiaan mukava kuvaus Kirvasta, onnet hänelle!

  VastaaPoista
 5. Kirva puhaltaa kolme kynttilää yhdellä henkäyksellä. Sitten se nuuhkaisee kermavaahtoa, katsoo otsalohkojensa alta vieraitaan ja painuu leikkimään narupallolla. Syökää te muut, tänään saa pitää narusta kiinni!

  VastaaPoista
 6. Mahtava teksti! Synttärionnea Kirvalle :)

  VastaaPoista
 7. Kiitokset Tarja, Vippe, Lotta, Antsa, A ja Sirkku!

  VastaaPoista