perjantai 4. helmikuuta 2011

Something good can workAika verraton perjantai! Tänään oli meidän perheellä ihan hemmottelupäivä.
Aamulla lähdin Safin ja Kirvan kanssa Juvanmalmille Sporttikoirahallille, jossa oli luvassa treenit Niina-Liina Linnan johdolla. Tosin treeniä oli ohjelmassa tällä kertaa vain Kirvalla. Ajattelin kyllä että välillä täytyy varmaan ottaa joku pätkä Safin kanssa, jos Kippe näyttää ihan täysin hyytyvän. Tunti meni kuitenkin aika sukkelasti, ja kun välillä kävi harjoituksia läpi niin Kirva ehti hiukan huilia häkissä. Joten Safi ei valitettavasti päässyt, mutta ihanasta auringonpaisteesta nautimme lämmittelylenkillä kaikki kolme.

Varsin hyvät treenit oli! Tehtiin 50cm rimoilla, kun oli niin rankka harjoituskerta. Tehtiin 3 erilaista pientä rataharjoitusta. Joitakin huomioita:
  • Kirvan kääntyminen (ainakin noilla viiskymppisillä) on melkoisen hienoa. Valitettavasti en taida voida ottaa koko kunniaa itselleni, Killillä vaan sattuu olemaan aika näpsäkkä kroppa ja suht hyvin taitoa käyttää sitä. Tai ainakin vääntää ja kääntää, varsinaisessa hyppäämisessähän meillä on vielä paljon tehtävää...
  • Päällejuoksuissa jäin pariin kertaan vähän hypyn eteen, mutta näissä ei käynyt kertaakaan niin että Kirva ei olisi hypännyt hyppyä, mikä on siis joskus ollut hiukan pulmana!
  • Pakkovalssit on meillä heikoimpien tekniikoiden joukossa, mutta aika kivasti saatiin niitä nyt onnistumaan. Kyllähän mä sen tiesin että en lähde niissä tarpeeksi ajoissa liikkeelle, mutta hyvä oli päästä niitä tekemään.
  • Pyöritykset ok, niistot myöskin. Onneksi ei oikein ollut mitään potentiaalisia niistosokkarikohtia (vaikka niitähän viljellään ihan joka paikkaan...), niin en joutunut selittelemään vakaumustani. Tämä vakaumushan kieltää kaikki seläntaaksejättöohjaukset, kuten niistosokkarit, saksalaiset ja jaakotukset. Persjätön putkella saan tehdä, jos luulen ehtiväni. Samoin kontakteilla.
  • K jätti kaksi kertaa kepit kesken! Eikä edes mitään vikaa väliä, vaan ihan puolesta välistä yhtäkkiä vaan. Olin kyllä reilusti sen takana, mutta vaikea uskoa että se olisi siitä johtunut. Otin palkan kanssa kerran, ja sitten onnistui ihan ok.
  • En taaskaan muistanut palkkailla hyvistä käännöksistä esim. valssin yhteydessä. Ei niitä pidä pitää itsestäänselvyyksinä!
  • Mun täytyisi opetella tsemppaamaan itsenäni radalla muutenkin kun koko ajan hölöttämällä, se ei kyllä koiraa auta lainkaan...
  • Yhdessä leikkauskohdassa yritin ihan suotta väkisin koko ajan jotenkin muuttaa koiran linjaa, vastaavia kohtia pitää treenata.
  • Lopussa tehtiin parit aat, aika hyviä.
  • Voisi olla melko hyvä juttu treenata joskus muutenkin kuin itsekseen. Ihan jännitti mennä tuollaisiin virallisempiin harjoituksiin. Näin edellisyönä painajaisia joissa en kyvennyt mitenkään opettelemaan ratoja 12 estettä pidemmälle.
Juvanmalmilta lähdettiin Ojankoon lenkkeilemään, seuraksi saatiin Meri ja Kiusa. Sää suosi, mutta koko lenkin aikana ei kohdattu yhtään ketään, vaikka eihän tuo mitään korpea ole! Yksi hiihtäjä nähtiin vähän kauempana kahden aika laajareviirisen koiran kanssa, mutta eivät onneksi yrittäneet ihan iholle tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti